3 функции, които вашият софтуер за имейл маркетинг трябва да има

3

Имейлът остава да бъде сред най-добрите маркетингови инструменти, които можете да използвате, за да подобрите възвръщаемостта на вашия бизнес. С правилната стратегия можете да подхранвате потенциални клиенти и да увеличавате продажбите, защото имейлът предлага лесно придобиване, осъзнаване, задържане и евентуално преобразуване на клиентите. С подходящия софтуер можете да създавате имейл списъци, да изпращате съобщения до съответните контакти и дори да използвате шаблони, за да съставите кампания за имейл маркетинг, която ви носи добри награди.

Що се отнася до софтуера за имейл маркетинг, има изобилие, но когато знаете кои функции са най-важни в дадено решение, тогава ще успеете да изберете софтуер, който работи за вашите бизнес цели. Не всички софтуерни опции са проектирани да функционират по един и същи начин и следователно някои ще бъдат по-добри от други по отношение на цялостната производителност. Ето няколко от най-важните функции, които най-добрият софтуер за имейл маркетинг трябва да притежава.

1. CRM интеграция

Автоматизираните маркетингови процеси предлагат много предимства и това е нещо, което трябва да можете да постигнете с подходящия софтуер. Управлението на взаимоотношенията с клиентите трябва да бъде лесно да се интегрира с помощта на софтуера, за да можете да подравните маркетинга и продажбите за кампании, които са ефективни за постигане на силна възвръщаемост на инвестициите. Взаимодействието с клиенти ви помага да откриете много неща, за да можете да им предложите това, което те очакват от вашия маркетинг. Правилната интеграция на CRM улеснява актуализирането на данни в реално време и гарантира, че всички ваши записи остават актуални за предстоящите кампании по този въпрос. Проверете дали API на софтуера прави възможен този вид интеграция.

2. Визуална персонализация

Истината е, че хората решават да четат или игнорират съдържанието на имейли в зависимост от това как изглежда. Когато търсите добър софтуер за имейл маркетинг, той трябва да предлага атрактивни визуални ефекти, така че да можете да съставите кампания, целенасочена аудитория ще хареса четенето. Функцията за плъзгане и пускане, предварително проектирани шаблони, функции за редактиране на снимки и отзивчив дизайн са някои от важните аспекти, когато става въпрос за визуално редактиране на вашия софтуер. С функциите няма да е необходимо да препроектирате бюлетини всеки път, когато трябва да комуникирате с клиентите и потенциала си. Правилният софтуер ще елиминира упоритата работа и ще ви позволи да създадете дизайн на кампанията, който е победител от самото начало.

3. Доклади и анализи

Прегледът на ефективността на кампаниите за имейл маркетинг е от голямо значение. Това е единственият начин да бъдете в състояние да знаете какви показатели водят до положителни резултати и какво не работи. Съставяте кампания с надежди, че тя отговаря на вашите цели и вашият софтуер за имейл маркетинг трябва да ви помогне да следите най-важното. Използвайки софтуерна аналитика, можете да видите устройствата, които абонатите използват, за да четат имейлите, независимо дали отпечатват, препращат или изтриват имейлите, колко време отнемат четенето на вашето съдържание и дори какво имейл съдържание получава най-много кликвания. С такива прозрения ще можете да оптимизирате имейл кампаниите по такъв начин, че да се подобрят общите резултати.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved