Колко важни са рейтингите на застрахователните превозвачи и софтуерното решение за проследяване на застраховките?

К

Какво представлява застрахователната полица? Това е обещание или гаранция за плащане в случай на покрити щети или загуби. Застрахователният превозвач обещава да покрие загубата и да плати по време на финансово бедствие. Въпреки че търговската застраховка се оказа доста сложна и скъпа, но доброто покритие може да бъде единствената ви сигурност срещу паричната катастрофа по време на сериозен иск. Замисляли ли сте се как би било вашето състояние, ако застрахователната компания не изпълни обещанието по време на вашите нужди? Тук излиза софтуерът за решение за проследяване на застраховките.

Не е лесна задача да се предвиди кой застрахователен превозвач е най-добрият и безопасен от многобройните налични опции. Но рейтингите, предоставени от различни агенции, могат да бъдат от голяма помощ за избора на най-доверената от тълпата. Превозвачът преминава през строги процедури за оценка, включващи преглед на бизнес планове, презастраховане, финансови отчети, лихвени проценти, регулации, кредит, критерии за финансиране и реално отчитане за оценка. Такъв тежък анализ помага при измерването на реалните възможности на платежоспособността от превозвачите.

Оценките се дават, като се използват благородни критерии между степени А до Е. Застрахователните дружества, притежаващи оценки А ++ или А +, се считат за по-добри в цялата индустрия. Отличните са с оценка A или A-, а добрите са B ++ или B +. Рейтингите на застрахователните компании между А и Б се считат за финансово сигурни компании, а рейтингът на превозвача С се казва, че е на граничната линия. Всеки осигурителен превозвач има кодове на Северноамериканската индустриална класификационна система (NAICS), за да идентифицира конкретния рейтинг. Помага да се класифицира всеки превозвач в индустрията, за да се събират, анализират и публикуват статистическите данни.

Прагове на застрахователни превозвачи и защо има значение

Сигурно се чудите какво е прагът на застрахователния превозвач. Това не е нищо друго освен изпитан начин за намаляване на риска. Често за дадена компания става трудно да преглежда редовно финансовите регистри и рейтинги. В такива случаи, дори ако рейтингите на тяхното доверено и функционално застрахователно предприятие спаднат, заведенията остават в неведение. Това изисква риск от нарушено обещание от края на избраната застрахователна компания.

За да се предотврати всеки такъв риск, частните субекти и публичните организации създават праг за застрахователните организации. Те избират да имат сертификат за рейтинг на притежателите на застраховки. Прагът споменава, че застрахователната компания трябва да бъде не по-малка от рейтинг C +. Това служи за намаляване на риска, ако по някаква причина конкретен застрахователен оператор е под прага.

Сертифицираният застрахователен софтуер помага да се актуализират рейтингите на превозвача на тримесечие. Така че, в случай на такава ситуация, при която застрахователната компания не успее да поддържа прага, определен от компанията, администраторът на посочения софтуер получава известие, че застрахователят ще трябва да премине към застрахователен превозвач, който да отговаря на техните стандарти за съответствие, определени от застрахователите за компанията.

Само финансово силните застрахователни компании вероятно могат да спазят застрахователното споразумение и да възстановят исковете, както са заложени. В случай на невъзможност за плащане на исковете, това излага бизнеса ви на опасност да поеме цялата сметка за значителните щети от съдебното производство. Изборът на превъзходна застрахователна компания може да се погрижи дълго време за застрахователното споразумение на вашата организация, освен да гарантира сигурност и спокойствие.

Автоматизирайте своето намаляване на риска

За системно намаляване на риска застрахователният софтуер няма сравнения. Такъв софтуер е създаден, за да помогне на по-големите организации да извършват по-малко хартиена работа и документация и да помагат на своите клиенти по различни начини. Заедно с наблюдението на рейтинга на застрахователния оператор без ръце, застрахователният софтуер проследява и всички застрахователни сертификати, за да се увери, че сертификатът е актуален, размерът на полицата е точен и документацията е там, където трябва да бъде. В допълнение към тези елементи, ако аспектите на документите не са наравно с изискванията на вашата организация, таблото за управление на застрахователния софтуер позволява цялостно персонализиране и автоматизира напомняния за вашите доставчици.

Като цяло сертифицираният застрахователен софтуер без усилие управлява всеки проект и синхронизира с интерфейса на доверената агенция на трета страна, като ви помага да прецените правилния застраховател за вашата компания.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved