Предимства на преминаването към базирано на облак софтуерно решение за персонала

П

В момента живеем в необичайни времена – толкова необичайни, сякаш живеем една голяма мечта. През последните няколко седмици нацията трябваше да се адаптира към новите норми, включително „социално дистанциране“ – термин, за който повечето от нас дори не са чували преди всичко това да започне. Компаниите са се приспособили към 100% работа от разстояние. Някои американци дори живеят по заповеди „Останете у дома“, в зависимост от щата, в която живеят. Всичко това е голяма корекция за нацията и ние ще продължим да живеем при тези обстоятелства поне следващия месец, тъй като националните насоки за социално дистанциране са удължени за още 30 дни.

Въпреки че живеем при непознати обстоятелства, един от неговите елементи остава постоянен: все още има работа за вършене. Кадровите компании имат кандидати за настаняване, ведомост за обработка и нов бизнес, който да спечелят. Тъй като живеем по време на тези непредсказуеми времена, можете ли да продължите бизнеса си както обикновено с необходимите предпазни мерки? Можете ли да вземете вашия бизнес от разстояние, без да пропуснете ритъм? Подобни са моменти, когато базираното в облак софтуерно решение за персонала се цени повече от всякога. Ако все още не сте преминали към облачно решение, ето предимствата и то не само по време на кризи.

Възможност за работа навсякъде и увеличаване на производителността

Най-голямото предимство на базираното в облак софтуерно решение за персонала е възможността за работа навсякъде. Можете да получите достъп до всички свои кандидати, клиенти, контакти и поръчки за работа, независимо къде се намирате. Мобилността е бъдещето на набирането на персонал – трябва да можете да работите навсякъде, особено когато сте на посещение при клиенти. Вместо да се налага да се връщате в офиса, за да въвеждате бележки или може би да добавяте нова поръчка за работа, можете да го направите, докато сте в движение при следващия си клиент. Това увеличава вашата производителност и способност за по-бързо запълване на работни места и в крайна сметка ви дава предимство пред конкуренцията.

Да не говорим, вие също имате възможност да работите у дома, особено при условията, в които живеем в момента. Работата от разстояние е просто най-сигурната опция, независимо дали вашата държава е въвела „Останете в домашни поръчки“ или не. Федералното правителство препоръчва събирането на 10 или по-малко хора. Облачен софтуер ви дава тази възможност да работа от вкъщи.

Имайте предвид, че някои може да твърдят, че все още можете да осъществите достъп до данните си отдалечено със собствения си сървър, но трябва да се уверите, че вашият назначен ИТ представител е настроил сигурен начин за осъществяване на връзка, като VPN.

Сигурност

Сигурността на вашите данни се подобрява чрез облачно решение. Може да мислите, че вашият сървър е защитен, но ще бъдете изненадани да чуете колко защитени са облачните данни, ако се направят правилните инвестиции. Важното е да се отбележи, че не всички доставчици на софтуер за персонала инвестират в еднакво количество сигурност.

Едно от най-големите предимства на сигурността на облака е, че са поставени множество защитни мрежи, за да се гарантира, че никога няма данни да бъдат нарушени или загубени. Данните в облака се съхраняват в съоръжения, наречени „Центрове за данни“. Всеки център за данни се класира по рейтинги на ниво. Центърът за данни от ниво 3 и 4 предлага най-голяма сигурност с ъптайм от съответно 99,982% и 99,995%. Какво е ъптайм? Това е времето, през което сървърът работи и работи без проблеми със захранването или други проблеми.

Данните в облака също трябва да се съхраняват в множество центрове за данни, така че в малко вероятния случай „облакът падне“ в един център за данни, данните ви все още са архивирани и защитени в друг. Имайте предвид, че е важно да попитате доставчиците на софтуер дали вашите данни ще се съхраняват в множество центрове за данни. За да ви даде представа как изглежда защитен център за данни, когато влезете, ще видите голямо количество резервни източници на захранване, достъп до пръстови отпечатъци между стаите, заключени клетки, 24-часов мониторинг и въоръжена охрана. Само няколко ключови ИТ служители в софтуерната компания ще имат достъп до физическите данни.

В допълнение към центъра за данни архивите се изпълняват ежедневно. Допълнителни резервни копия се правят през целия ден с едно пълно архивиране в края на всеки ден. Надстройките също се извършват без дерайлиране на операции, тъй като надстройката на сървъра може. Всеки може да продължи да изпълнява ежедневните си задачи без пауза или забавяне в работата.

И накрая, центровете за данни предлагат няколко слоя защита на защитната стена, в случай че един или няколко са нарушени. За защита на вашите данни се използват множество антивирусни и анти-зловредни програми. Това е важно, защото един софтуер може да намери нещо и да започне да изпълнява актуализации, но да пропусне друга заплаха, която различен софтуер ще улови. При слоеста сигурност, натрапникът ще трябва да пробие няколко слоя, преди да достигне до вашите данни.

Премахване на караницата и разходите за притежаване на собствен сървър

Хостингът на вашия собствен сървър заема голямо количество физическо пространство и също така изисква ценно време за поддръжка, което бихте могли да използвате, за да се съсредоточите върху ядрото на вашия бизнес. Да не говорим за разходите, свързани със сървър. Вероятно плащате за наемни разходи, разходи за електричество и техници на място, които да наблюдават, поддържат и надграждат сървъра. Също така трябваше да направите голяма инвестиция за закупуване на сървъра, което е оборудване, трудно за препродажба. Помислете и за продължителността на живота. Колко често трябва да го сменяте?

Преминаването към облачно решение отнема главоболието, пространството и разходите за управление на вашите собствени данни. Това, което може да ви изненада, е, че всъщност е така по-рентабилни за да преминете към софтуер за персонал в облак. Можете да очаквате да плащате месечен абонамент за вашия доставчик на софтуер, за да защитите и поддържате данните си на много по-евтина цена. Ще платите само за количеството място за съхранение, което сте използване.

Мислите ли за превключване?

Идеята за внедряване на изцяло нов софтуер и начин на работа може да звучи ужасяващо, особено по време на пандемията на COVID-19. Наистина ли е подходящ момент да мислите за превключване? Може да ви се струва, че трябва да съсредоточите всичките си усилия върху формирането на нова бизнес стратегия, която да излезе на върха след всичко това. Но смятали ли сте, че базираното на облак решение е част от тази стратегия?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved