Преглед на TextDrop, софтуер за онлайн писане с Dropbox Sync

П

Като блогър широко използвам онлайн софтуер за писане през последните 4 години. Въпреки че доскоро използвах Simplenote, винаги съм търсил по-добри алтернативи. Този преглед е за нов онлайн софтуер, наречен TextDrop, който наскоро намерих.

Преди да прегледам TextDrop, трябва да споделя две най-желани функции, които очаквам от добрия софтуер за онлайн писане.

Първо, а безпроблемна и бърза синхронизация с Dropbox.

Dropbox, прекрасна облачна услуга за синхронизиране на файлове, е в центъра на всичките ми проекти за писане. Всички мои публикации в блогове, бележки, планове за книги се съхраняват в Dropbox. следователно всеки онлайн софтуер за писане, който да бъде полезен, трябва да има способността да се синхронизира с папки на Dropbox.

Второ, режим на цял екран за по-малко разсейване.

Свикнал съм да използвам режим на цял екран на софтуер като писалня, iA писател и Scrivener. Чист празен екран без менюта или други прозорци ми помага да се концентрирам върху писането.

Сред много уеб базиран софтуер за писане, Simplenote е моят избор главно поради отличната си синхронизация с Dropbox. Сега използвам софтуера повече от 2 години.

Simplenote обаче не отговаря напълно на моите изисквания, а именно горепосочените две функции. Въпреки че се синхронизира с Dropbox, Simplenote има достъп само до една папка Dropbox, която трябва да посочите в настройката му. Тъй като разполагам с много текстови файлове в различни папки на Dropbox, съм сериозно ограничен по отношение на избора върху кои файлове да работя, когато използвам Simplenote. Освен това няма режим на цял екран. Просто няма начин да скриете левия прозорец, който съдържа списъка с документи.

И така, търсих онлайн програма за писане, която може да предложи както достъп до всички папки на Dropbox, така и режим на цял екран за редактиране. И намерих решение в брилянтен софтуер, наречен TextDrop.

Основни характеристики на TextDrop Намирам за много полезни са както следва.

Първо, той може да има достъп и да се синхронизира с всяка папка на Dropbox.

Левият прозорец на TextDrop засява списък с документи. Можете лесно да се придвижвате между най-добрите папки и подпапки, тъй като индикаторът просто работи като Explorer на Windows или Finder на Mac. Синхронизирането между TextDrop и Dropbox е бързо и надеждно. Ако има несигурност кое копие да използвате сред TextDrop и Dropbox, софтуерът ви моли да направите своя избор, което е много добър начин за предотвратяване на загуба на данни.

Второ, TextDrop има режим на цял екран за редактиране.

Цялоекранният режим на TextDrop не е добър като тези на софтуера за писане без разсейване като Writeroom или Writemonkey. Докато този софтуер използва основно черен фон и зелени шрифтове като тема по подразбиране, TextDrop предлага само докато е празен екран и черен шрифт. Но все още е използваем. Можете да скриете левия прозорец, като го плъзнете наляво, за да имате режим на цял екран за редактиране. Ако използвате Windows, можете също да скриете всички най-горни менюта, като натиснете клавиша F11 на браузъра.

Трето, има a опростен дизайн с минимални опции.

Екранът за редактиране на TextDrop няма настройка за промяна или уголемяване на шрифтове. Всъщност няма нищо общо с форматирането на текст с този софтуер. Единствените налични опции са споделяне на документи чрез dropbox и публикуване в публична папка на dropbox. В миналото това би се считало за нещо непълно за една програма. В наши дни обаче с много минималистичен софтуер за писане като iA писател и OMM писател, които едва нямат опции, това изглежда по-скоро като по-добър ход, направен от разработчика, за да се предотврати разсейването на писателя. Между другото, ако имате нужда от по-големи шрифтове, можете да ги имате, като използвате вграден натиск на клавиша на вашия браузър. В моя случай просто увеличавам знаците, като използвам Control + Up превъртане на мишката в моя браузър chrome.

Четвърто, Texdrop има мощни функции за търсене с Omnibar.

TextDrop използва Omnibar, разположен в горната част, за създаване и извличане на файлове. Какво прави този омнибар може да се обясни най-добре, като се каже, че работи точно като горната лента в Notational velocity, известният минимален текстов редактор за Mac. Ако въведете определени думи, списъкът по-долу показва документи, които съдържат самите думи. Създаването на нов документ е лесно. Въведете определени думи и натиснете клавиша Enter, след което имате нов празен документ.

Пето, Преглед в реално време на намаление е на разположение.

TextDrop поддържа предварителен преглед в реално време. Вдясно от екрана за редактиране имате друг прозорец. Това е визуализация на намалението. Всички символи за намаление се показват като форматиран текст в реално време. Ако използвате Markdown често, това ще бъде много полезно.

Въпреки че TextDrop е добър софтуер, както е сега, има известно подобрение, което бих искал да видя.

Първо, брой думи е необходимо. Броят на думите е една от най-важните функции за писане на софтуер. Дори минималистичният софтуер като iA писател има брой думи.

Второ, допълнителни теми за екран ще бъде добре дошъл. Екранът за редактиране може да изглежда по-добре и да бъде по-полезен, ако се добавят някои теми, като черен фон и зелени шрифтове, използвани в други разсейващи безплатни програми.

Трето, възможност за създаване или изтриване на папки необходимо е. Понастоящем TextDrop може да създава и изтрива само документи. Не може да направи нищо с папки.

Въпреки че му липсват някои функции, TextDrop е отличен в основните задачи, които се изисква от уеб базиран софтуер за писане, като бърза облачна синхронизация и лесно писане. Горещо препоръчвам TextDrop за тези, които търсят добър инструмент за писане онлайн.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved