Големи и извънгабаритни дръпвания на вратите и бутални плочи

Г

Използване на хардуер с големи врати

Смяната на хардуера на вратите в по-старите домове понякога може да бъде обезсърчителен процес, тъй като е трудно да се определи дали новият хардуер ще бъде съвместим и ще функционира правилно – това важи особено за големи или големи хардуерни компоненти на врати като бутане и дръпване на плочи, панти и дръжка на вратата комплекти. Теглото и размерът на вратата са важни фактори, които трябва да се вземат предвид при подмяна на всеки по-стар и износен хардуер, защото искате да инсталирате висококачествени парчета, които няма да се счупят под напрежението и ще изглеждат подходящи на вашата врата. Дори ако инсталирате нови врати (особено вратите на входа), е важно да вземете предвид тези точки по време на инсталацията, за да предотвратите проблеми по-късно.

Голямата врата изисква солиден хардуер, който обикновено се лее от масивен месинг или желязо. Въпреки че и двете са чудесни материали за подмяна или надграждане на настоящия ви хардуер, солидният месинг има допълнителен бонус за изключителна издръжливост и широка гама от дизайни и покрития. Големите външни комплекти за входни врати от масивен месинг могат да бъдат съчетани или координирани с чукалки, звънци за врата и ритници много лесно поради гъвкавостта на тази среда. Хардуерът за интериорни врати (като панти или плочи за натискане и изтегляне) трябва да е съобразен с размера на вратата и теглото, което те трябва да носят. Подценяването на вашите нужди може да доведе до повреда по-късно, ако вратата е твърде тежка и не може да бъде преместена без изключителни затруднения.

Какво е извънгабаритно?

Извънгабаритни може да бъде подвеждащ термин, тъй като какъв размер хардуер е подходящ за вашата врата зависи от размера на самата врата. Ако подменяте по-стар хардуер, потърсете части, които са близо до размера на оригиналите. Ако инсталирате нов хардуер на нова врата, попитайте местен дизайнер или изпълнител за съвет относно размера на новия ви хардуер. Не забравяйте, че подмяната или инсталирането на нов хардуер е относително проста, но вниманието към детайлите е от значение. Като замените целия хардуер на врата, можете да създадете последователен и красив дизайн, който може да се използва като основа за обща тема в цялата ви къща.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved