Ловчета за топка и болтове за промиване: какъв вид хардуер ви е необходим?

Л

Всяка врата ще се нуждае от някакъв вид хардуер, прикрепен към нея. Голяма част от това, което решите, ще зависи както от стила на вратата, така и от мястото, където възнамерявате да я монтирате. Има много различни видове заключващи и незаключващи механизми, които могат да бъдат полезни за вашата врата, така че разгледайте всеки един, за да решите какво ще работи най-добре за вратата, която възнамерявате да поставите във вашия дом.

Уловът на топката е отличен, ако не планирате да направите вратата вход или изход към вашия дом. Това е така, защото системата за улов на топка или ролка не е практична за заключване. Всъщност това е идеалният избор за врата, която изобщо не трябва да се заключва. Бързият поглед към уловката на топка или ролка разкрива причината. Обикновеният сачмен лагер, поставен в частта на вратата, ще се отблъсне леко, когато вратата се затвори, преди да се върне навън, за да почине в малка вдлъбнатина. Това парче е прикрепено към рамката на вратата. Просто натискане или издърпване ще измести топката и ще отвори вратата.

Уловът на топка и ролка обикновено се използва за комплекти с манекени. По този начин тези дръжки на вратите са наречени, защото всъщност не се въртят. Лесното натискане или дръпване с помощта на дръжката ще отвори вратата. Този тип система за хващане е отлична, когато имате врати, които не се нуждаят от заключване, като малки врати за достъп или дрешници.

Болтът за измиване е тип болт за врата, който е проектиран да бъде изравнен с ръба на вратата. Те се заключват и се предлагат в два вида – ръчни и автоматични. Болтът за ръчно промиване означава, че ще трябва да преместите резето, за да заключите вратата. Автоматичният болт за промиване ще се затвори автоматично, когато вратата се затвори, но ще се отключи, когато дръжката се завърти, за да отвори вратата. Вместо заключващият механизъм да се плъзне в страничната част на вратата като ригел, когато се завърти резето на болта за измиване, прът ще се плъзне нагоре или надолу в горната или долната част на рамката на вратата. Болтовете за промиване са много полезни, когато имате двойни врати, независимо дали става въпрос за допълнителна заключваща мощност или когато се нуждаете само от една врата, която да се отключи, а другата да остане на място.

И двата вида могат да ви харесат по различни начини и след като изберете кой ще работи най-добре, просто е въпрос на избор на цвят метал, който искате.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved