Pro i Con’s korištenja oklopljenih mrežnih kabela

P

Svi proizvodi koji se napajaju električnom energijom također emitiraju elektromagnetsku energiju u obliku radiofrekvencijskih emisija ili RF frekvencija. Ti signali općenito spadaju u AM / FM radijsko područje i mogu se mjeriti bilo kojim detektorom RF signala. Problem je što ove frekvencije ometaju ostalu opremu u tom području i uzrokuju smetnje. U situacijama video nadzora to bi mogao biti gubitak kvalitete slike na vašim fotoaparatima ili monitorima. Mogu se izvršiti i drugi uređaji u blizini.

Da bi ti uređaji mogli funkcionirati u okruženju, oni moraju biti kompatibilni s elektromagnetskom elektromagnetskom kompatibilnošću (EMC), tako da ne ometaju ili ometaju obližnju opremu. Da bi EMC radio, imate dvije stavke, emisiju RF signala i imunitet od RF signala. Imunitet je sposobnost bilo kojeg elektroničkog proizvoda da tolerira uvođenje električne energije iz elektroničkih proizvoda u blizini. Pri postavljanju mreže video nadzora trebali biste se osvrnuti i na emisije i na imunitet.

Najveći uzrok emisija u postavljanju mrežne kamere bio bi korištenje neoklonjenih upletenih parova ili UTP kabela za povezivanje kamera u blizini RF emisija, umjesto upotrebe zaštićenih upletenih kabela (STP). Razlika je između toga što je verzija STP FCC proizvod klase B dizajniran za kućnu upotrebu, koji će imati veće zahtjeve za RF emisiju. UTP je FCC-ov razred klase A s nižim zahtjevima za emisijom, što znači da će veće emisije uzrokovati smetnje.

Glavni je problem kada UTP pokrenete u okruženju koje ima druge električne uređaje poput osvjetljenja, motora ili drugih elektroničkih uređaja koji odaju RF signale. Na primjer, izvođenje UTP-a uz bok ili unutar cijevi s električnim vodom od 12 ili 24 volta za napajanje svjetla. U tom slučaju želite upotrijebiti STP kabel koji će vam pomoći blokirati emisije iz električnog voda.

Međutim, kada samo provodite jedan kabel do jedne kamere, a ništa joj nije blizu, nema razloga zašto ne možete koristiti UTP kabel, jer u blizini nema ničega što emitira elektromagnetske signale. Pogledajmo prednosti i nedostatke STP kabela.

Profesionalci oklopljenog upletenog parnog kabela blokiraju RF emisije tako da imate manje problema sa smetnjama, što rezultira boljom kvalitetom video zapisa.

Prevare su skuplje i manje fleksibilne, pa bi instalacije mogle biti teže i koštati više.

Budući da stvarno ne morate pokretati STP na svaku mrežnu kameru, to ne bi trebao predstavljati velik problem ili trošak. Ako ne vidite da imate određene prolaze kabela kamere koji bi mogli predstavljati problem s drugim elektroničkim uređajima u blizini, uglavnom ne morate pokretati STP na svaku kameru. Umjesto toga, možete instalirati UTP kabele za ostatak vašeg nadzornog sustava i spremiti STP za ta druga područja.

Pazite da zaštitite svoje video signale u područjima s visokim RF emisijama presudno je za postizanje uspješnog postavljanja mrežne kamere, tako da se svaka kamera može vidjeti i zabilježiti rezultati za buduću upotrebu.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved