Компютърен хардуер – Nvidia 57X и 58X

К

Разхождахме се около GF11X, който живее под охлаждания с пара меден и алуминиев блок на всеки GeForce GTX58X и GTX57X; това са най-добрите парчета от Fermi на Nvidia (GF100), с премахната нежелана топлина (до голяма степен) и ракетата почти напълно заглушена. Другите настройки на GF11X включват способността да филтрират два пъти FP16 пиксела за цикъл, за разлика от GF 100, и той има чисто нов алгоритъм за изрязване / отхвърляне на Z за превъзходно изобразяване във видео игри. Транзисторите, които изграждат много сложните графични процесори GTX58X и 57X, също са значително по-малко течащи от тези на GF100. Подобно на сегашните графични карти DX11 на Nvidia, тази двойка поддържа технологията за мултидисплей Nvidia Surround и 3d Vision (задължителна SLI и за двете), както и обработка на GPU, базирана на PhysX, SLI и CUDA.

Ферми 2. 0 Числа

GF11X в референтната GeForce GTX58X на Nvidia включва пълна добавка от 16 Sms активирани, което му позволява 512 CUDA процесора, 64 текстурни единици и 48 ROP. GeForce GTX57X използва същия GF11X, но с 15 активни Sms, за 480 CUDA процесора, 60 текстурни единици и 40 ROP. Пропускателната способност на RAM на GTX58X е 192. 4GBps, в сравнение със 152GBps на GTX57X. Първият дължи по-голямата си спецификация на 384-битовата шина и по-бърз 1536MB GDDR5 рамков буфер, циклиран на 1002MHz. 1280MB рамков буфер на GTX57X работи на 320-битова шина и се върти на 950MHz. Референтните GTX58X и 57X разполагат с процесорни цикли съответно от 772MHz и 732MHz, но както ще откриете, все още има място за разработка. Понастоящем GTX58X е най-бързата графична карта с един графичен процесор, която човек може да закупи, и въпреки малко по-бавната подсистема на RAM, GTX57X се представя точно наравно с GTX 480, но е на значително по-ниски цени. По това време нямаше много нереферентни GTX58X и 57Xs, но тези, на които можехме да стигнем пръстите си, се представиха много добре. Продължете да четете, за да видите дали някоя от тези графични горили отговаря на вашите нужди.

Как тествахме?

Нашият екраниращ компютър се състои от процесор i3-33 Gigahertz Intel i7-980X (Extreme-Edition), Gigabyte X58, 6 Gigs of Patriot Sector 7, 128 Gig Patriot Zephyr Drive и Antec TruePower Quattro 1200 захранване. Компютърът работи с Windows 7 64-bit. Проверихме суровите способности на теселацията на картите, използвайки Unigine Heaven; синтетична игрална мощ с настройката Extreme на 3DMark 11; и реална игрална функционалност DirectX 9 / 10.1 / 11, използваща Left 4 Dead 2, Just Cause 2 и Aliens срещу Predator. Използвахме най-актуалните драйвери за Nvidia по времето на тази статия, ForceWare версия 263.09.

Evga GeForce GTX57X “Supercycled”

Geforce GTX57X Supercycled на Evga изглежда не е голям претендент на пръв поглед и подобно на GTX58X AMP на Zotac, неговият дизайн на печатни платки и охлаждане са съсредоточени върху референтния стил на Nvidia. Това обаче не го възпира; запасът GTX57X е страхотен, безшумен и страхотен изпълнител. Evga направи малко бъркотия, що се отнася до процесора и RAM тактовете, като ги увеличи съответно до 797MHz и 975MHz. Както при оригиналните карти, задната платка включва двойни DVI портове и мини HDMI порт. Няколко SLI фитинга и два 6pin PCIE захранващи фитинга могат да бъдат разкрити в горния край на картата. Evga пакетира GTX57X Supercycled с диск с драйвер, приложение за свръхциклиране Evga Precision, адаптер mini-HDMI към HDMI, адаптер DVIto-VGA и няколко 6-пинови адаптера за PCIE. С него дори получавате 24-часова техническа помощ на Evga и ограничена гаранция за цял живот. В бенчмарковете, 65MHz процесорът на Evga е достатъчен, за да покаже значителни печалби на референтната карта и също така да изпревари нискоциклирания GTX57X от MSI Selling за значително по-малко от първоначалния MSRP, Evga’s Supercycled 57X е добра покупка за любителите на игрите.

MSI N57XGTX TwinFrozer 2

MSI успя да ни достави своето издание TwinFrozer 2 на GTX57X, което използва, доколкото ни е известно, референтната платка на Nvidia, но MSI го оседла със страхотен никелиран меден и алуминиев радиатор, настръхнал с пет топлинни тръби и защитен с привлекателен плоча от мек алуминий. Има чифт 80 мм вентилатори и нископрофилен радиатор за овен и други части. MSI използва само твърди кондензатори за този продукт. Според MSI иновативното охлаждащо устройство отговаря за 20 градуса по Целзий и 8,4 dB намаляване на шума, в сравнение с референтния GTX57X. От мястото, където седим, тази карта работи толкова спокойно, колкото и всяка карта за ентусиасти, която сме изследвали. MSI също така настрои цикъла на процесора и RAM на 786MHz и 1050MHz, съответно. Включените екстри се състоят от CD с драйвер, мини HDMI адаптер, DVI към VGA адаптер и двойни PCIE захранващи адаптери. Вграденото приложение MSI Afterburner ви позволява да увеличите още повече процесора и RAM тактовете, а тригодишната гаранция е добър стимул. Въпреки че свръхциклираните GTX57X от Evga и Palit незначително превъзхождаха картата на MSI в 3DMark 11, те паднаха до N57XGTX TwinFrozer 2 в Aliens срещу Predator при всяка резолюция. Със своето плътно охлаждащо устройство и програма за свръхциклиране, GTX57X на MSI ви дава ресурси за унищожаване на опозицията.

Palit GeForce GTX57X Sonic Platinum

Тествахме разнообразие от Sonic Platinum карти от Palit и в резултат имахме сериозни очаквания за GeForce GTX57X Sonic Platinum; Палит не се провали. От всички карти в този обзор Palit’s беше единствената с преработена печатна платка. Въпреки че реконструкцията на печатни платки често показва намаляване на цената, Palit изглежда е бил поне вдъхновен от устройството за изпомпване на повече мощност към GF110; има 6-пинови и 8-пинови PCIE захранващи фитинги в горния край на картата, като тези, разположени на GTX58X. Охлаждащото устройство в GTX57X Sonic Platinum наистина е сравнима с MSI, но има по-малко излагаща пластмасова обвивка върху него. Също така обожаваме, че Palit намери за подходящо да включи DisplayPort и пълноразмерни HDMI портове. Palit изтласка процесорния цикъл по-високо от всеки Evga и MSI-до 800MHz. Овен цикълът също беше избутан до 1 000MHz. Palit включва CD с драйвер, DVI към VGA адаптер и PCIE захранващ адаптер. В бенчмарковете Palit оглави останалите GTX57X в нашата колекция от синтетични бенчмаркове, включително 3DMark 11 и Unigine Heaven. Резултатите в реалния свят бяха наистина сходни, но картата на Palit се отдели само от групата в Just Cause 2 при 2560 x 1600. Въпреки че е подобна на офертата на Evga, ние смятаме, че свръхмотоциклетите ще получат повече производителност за парите си с тази.

Sparkle Calibre GTX58X

Sparkle е доста самохвален с възприемането на GeForce GTX58X на Nvidia и с право. GeForce GTX58X Calibre е една от най-огромните карти, на които сме имали лапи. Оборудваното с 3 PWM вентилатор охлаждащо устройство Accelero Xtreme, прикрепено към референтната платка GTX58X, е изцяло с три слота, а медната нагревателна тръба / алуминиева перка достига допълнителен инч покрай печатната платка в края и четвърт инч отгоре . Забележително е, че Sparkle твърди, че охлаждащото устройство може успешно да охлажда до 240 вата, но референтният GTX58X е 244-ватова графична карта. Въпреки разликата, не забелязахме проблеми с производителността и картата работи много тихо за нашите харесвания. Ако планирате да SLI няколко от тях, използвайте гъвкави фитинги и дънна платка с широко разделени PCIE слотове. Sparkle завъртя процесора и овен цикъла съответно до 810MHz и 1008MHz. Включените в комплекта добавки включват CD с драйвер, 8-пинов адаптер за PCIE, DVI към VGA адаптер и HDMI кабел. Както се досещате, GTX58X Calibre изпревари референтния 58X с добър марж във всички оценки и беше надминат само от по-циклирания Zotac GTX58X AMP! карта. С такова впечатляващо охлаждащо устройство ще бъдем зашеметени, ако не успеете да увеличите цикъла още повече, което може да ви помогне да оправдаете също толкова поразителните разходи на тази карта.

Zotac GeForce GTX58X AMP!

С GeForce GTX58X AMP !, Zotac твърди, че много може да се постигне с референтната платка на Nvidia и оригиналното охлаждащо устройство. Правилно на Zotac: Тази карта може да не изглежда много, но те успяха да увеличат процесора и RAM циклите по-далеч от Sparkle, до 815MHz и 1025MHz. Всички други характеристики, освен етикета на огнедишащия дракон, отразяват тези на референтния модел, като двата DVI порта и mini HDMI порта на задната платка и захранващите фитинги 6pin и 8pin PCIE в горната част на картата. Аксесоарите включват 6-пинови и 8-пинови адаптери за захранване PCIE, мини HDMI към HDMI адаптер и DVI към VGA адаптер. 58X AMP! също така се доставя с Prince Of Persia: The Forgotten Sands и пакета от програми Zotac Boost Premium, който се състои от приставката за браузър Cooliris, XBMC, браузър Kylo за HTPC и ускорени от CUDA демонстрации на vReveal и Nero Vision Xtra. В бенчмарковете картата на Zotac избута и прокара пътя си до върха на стека, благодарение главно на по-добрите цикли на процесора и RAM. Въпреки че цената му е значително по-висока от тази на стоковата карта, забележителният свръхцикъл и включените екстри на Zotac го правят достоен избор за фанатици на игрите.

Изборът на ентусиасти на Nvidia

След като имаме ръкавици на някои прекалено оперирани референтни платки и дори няколко основни ремонти от печатната платка, можем със сигурност да заявим, че графичните карти, структурирани на GF110, са сериозно геймърско лечение. Тук има и голямо разнообразие от цени, така че всеки основен наркоман трябва да може да намери нещо, което работи на тяхната цена. GTX58X и 57X няма да ви направят по-добри в игрите, но с никоя от тях просто не можете да загубите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved