Определяне на най-добрия тип крепеж, който да се използва за изграждане на мебели на открито

О

Ако искате да научите за избора на хардуер за следващия си проект за външно обзавеждане, тогава ще искате да прочетете тази статия. По-конкретно, ще ви разкажа за това какъв тип хардуер ще се представи най-добре, защо типът метал, използван за крепежни елементи и използваният завършек са важни съображения и колко правилно защитата или ограничаването на излагането на вашите мебели на мокри и зимни условия може да се увеличи продължителност на живота. След като приключите с тази статия, ще разберете, че най-добрият избор на хардуер за вашия външен проект за мебели зависи от стила на мебелите, използвания материал за изработка, избраното място за обзавеждане и бюджета.

Изборът на подходящ хардуер за вашите мебели ще ви помогне да осигурите дълъг живот, както и да подобрите цялостния външен вид на вашите мебели. Част от проблема е да се знае какъв хардуер да се избере, когато в магазина за хардуер има толкова много опции. Типичните Lowes или Home Depot предлагат богат избор от неръждаема стомана, горещо поцинкована, ярко поцинкована, обикновена стомана, стоманени и месингови болтове, гайки, шайби и винтове. Всеки тип крепежни елементи е подходящ за определени приложения, но не всички са идеални за външни мебели.

Всъщност изборът на грешни крепежни елементи може значително да съкрати продължителността на живота на вашите мебели, да допринесе за гниене на дървени мебели, да причини неприятни петна и дори да направи мебелите ви опасни за употреба.

Едно нещо, което трябва да се отбележи отпред е, никога не използвайте незащитени стоманени крепежни елементи за външни мебели, те ще ръждясат много бързо и стоманата ще реагира с таниновата киселина в дървото, причинявайки ивици и петна. Таниновата киселина всъщност ускорява корозията на крепежните елементи. Виждали ли сте някога дървена ограда с черни ивици, стичащи се по дъските от ноктите? Тази ограда е инсталирана с грешен тип крепежни елементи. Същото ще се случи и с вашите мебели. Още по-лошо, тъй като крепежните елементи ръждясват, те ще ускорят процеса на гниене на дървесината около ръждясалите крепежни елементи, разрушавайки мебелите ви и правейки ги потенциално опасни за използване.

Горещо поцинкована

Винтовете и болтовете, обработени с горещо поцинковане, са специално проектирани за използване на открито. Галванизираните поцинковани или ярко поцинковани скрепителни елементи в крайна сметка няма да издържат, както горещо поцинкованият хардуер. Цинкът се използва като покритие и при двата метода и действа като бариера срещу елементите и таниновите киселини в дървото.

Силно препоръчвам обаче да използвате само винтове или болтове в конструкцията на външни мебели. Поцинкованото покритие на ноктите, или галванизирани, или горещо потопени, може лесно да се повреди, докато ги чука, излагайки главата на нокътя на елементите и позволявайки им да започнат бързо да ръждясват.

Трябва да се внимава при монтиране на поцинковани винтове. Пробийте пилотни дупки в твърда дървесина и не забравяйте да използвате малко, което не е износено и податливо на пропускане в главата на винта. По каквато и да е причина, поцинкованите винтове изглежда не са толкова добре закалени като другите стоманени крепежни елементи и е по-вероятно или да се откъснат, или да се извадят главите, докато ги инсталирате. Поради необходимата надбавка за покритие с горещо потапяне, поцинкованите болтове нямат толкова толерантен толеранс върху резбите и са по-склонни да се събличат, ако бъдат прекалено затегнати.

Горещо поцинкованите крепежни елементи са чудесен избор за много приложения за външно обзавеждане, включително столове Adirondack, но не са най-добрият избор за използване в гори, като тик.

Неръждаема стомана

Неръждаемата стомана е най-добрият избор за използване в гори с по-високи нива на танинова киселина, като тик. Неръждаемата стомана е сплав или смес от стомана, никел и хром. Съотношението на другите метали със стоманата определя времето и устойчивостта на корозия на неръждаема стомана. Тъй като стоманата се смесва с други по-меки метали, неръждаемата стомана не е толкова здрава, така че предварителното пробиване на отвори за винтове е силно препоръчително при всички приложения и е от съществено значение при твърдите дървета като тик и махагон. Добавената устойчивост на корозия повече от надхвърля всички недостатъци, които металът може да има, особено при външни мебели.

Докато крепежните елементи от неръждаема стомана са най-устойчиви на ръжда, те са и най-скъпите от опциите, които обсъждаме. Използването на крепежни елементи от неръждаема стомана обаче ще добави години живот към вашите мебели. В това отношение те са инвестиция, която ще се изплати за години напред.

Месинг

Виждал съм месинг, използван в някои комерсиално произведени външни мебели, но не го препоръчвам. Докато месингът не образува червена ръжда и е подходящ за много мокри приложения, като тоалетни и мивки, той потъмнява и корозира. Също така е много податлив на дъбилните киселини в дървото, което ще доведе до по-бързото му отказване. По-специално месинговите винтове нямат достатъчна якост за приложения на мебели на открито.

Външни или палубни винтове

През последните няколко години редица производители представиха продукти за външно закрепване, специално продавани за изграждане на палуби. Те обикновено са зелени, сиви, жълтокафяви или кафяви. Тези винтове са с керамично или пластмасово покритие, за да забавят реакцията на метала с дървесните киселини. Специфичните методи за нанасяне на покрития са собственост на всеки производител и могат да бъдат комбинация от галванично поцинковане и пластмаса или изпечени върху керамика.

Използвал съм тези крепежни елементи в приложения за мебели и те се представят отлично. За съжаление не съм срещал болтове с такъв тип покритие. Марката винтове, които използвах, беше Deck Mate и те се предлагаха в кафяво и кафяво, така че цветът да може да бъде избран, за да съответства по-добре на използваната дървесина. Тези винтове са с керамично покритие и производителят е осигурил покритие за монтаж, което е проектирано да не повреди керамичното покритие в главата на винта. Ако изберете този тип крепежни елементи, не забравяйте да сравните цената с неръждаема стомана, тъй като цената ще варира. Ако неръждаемата стомана е сравнима по цена, това би бил препоръчителният крепеж.

Винаги прочетете спецификациите на производителя на кутията, за да сте сигурни, че винтовете са подходящи за вашето приложение.

Други съображения

Ако изграждате мебели, които ще бъдат разположени на покрита веранда или вътрешен двор, където ще бъдат защитени от елементите, грижата ще бъде взаимодействието между дървото и крепежните елементи, много повече от времето. Мебелите, които ще бъдат изложени на стихии през цялата година, като например градинска пейка или стол Adirondack в ъгъла на вашата градина, ще трябва да бъдат конструирани с много повече грижа и грижа, за да се гарантира, че издържат повече от една две зими.

Трябва да се направят допълнителни съображения, освен само изборът на какъв тип крепежни елементи да се използва, въпреки че това е много важно. Например, крепежните елементи не трябва да се намират там, където водата се събира и седи върху крепежните елементи за продължителен период от време. Винтовете, които прикрепват ламелите на седалката към стол Adirondack, са отличен пример – обикновено тези винтове ще бъдат издълбани под повърхността на дървото. Това ще позволи на водата да се събира в отворите за винтове, съкращавайки продължителността на живота на всички скрепителни елементи, освен от неръждаема стомана, и удължавайки излагането на дървото на вода, което ще увеличи скоростта на разпадане. При приложения, при които мебелите ще бъдат изложени на стихии през цялата година, главите на винтовете трябва да се задвижват наравно с повърхността на заобикалящото дърво.

Конструкцията и дизайнът на мебелите също са важни съображения. Построени ли са хоризонталните повърхности на мебелите по такъв начин, че да им позволят да хвърлят вода, вместо да я събират? Помислете за маса за пикник с ламелен или дъска. Пропуските между дъските позволяват на водата да изтече отгоре и да не се обединява.

Заключение

Неръждаемата стомана обикновено е най-добрият избор за външни мебели, въпреки че цената може да е непосилна за някои. Налични са и други по-евтини опции за закопчалки, които ще се представят приемливо. При никакви обстоятелства не използвайте незащитени стоманени крепежни елементи за външни мебели. Знайте къде и как възнамерявате да използвате мебелите си и да ги проектирате за условията, на които ще бъдат подложени.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved